Kaizen foam inlay Dé visuele oplossing voor een geordende werkplek

Wat is Kaizen foam?

Een foam inlay is een visuele oplossing om gereedschappen en/of producten op een overzichtelijke manier op te bergen. Elk item krijgt een vaste plek. Van gereedschap in een gereedschapskoffer tot het ordenen van je kantoorspullen, met Kaizen foam kun je alle kanten op. Kaizen foam is de benaming die wij er als Visual Workplace aan geven, maar er zijn vele synoniemen voor dit product te benoemen.

Synoniemen Kaizen foam (VISUAL)

Diverse uitvoeringen foam (opties)

Visual Workplace biedt een professionele shadow foam inlay aan, vervaardigd uit een schuimplaat (Zotefoam LD45). De vormen, welke we ook schaduwen noemen, worden machinaal uitgesneden door een CNC machine. Het ontwerp voor de foam inlay ontwerpen wij in de speciaal ontwikkelde software. Hiermee bepalen we de indeling, de uitsnedes (inkepingen) en personaliseren we met een logo en/of tekst. Als klant kun je kiezen uit een aantal opties, zoals de dikte van het foam en de kleur. 

De Kaizen foam heeft zwarte bovenlaag (top) en gekleurde onderlaag. De onderlaag is verkrijgbaar in de kleuren geel, groen, blauw, rood, grijs en zwart (ESD versie). De totale foam inlay (toplaag en onderlaag) is leverbaar in verschillende diktes, namelijk; 30, 35, 40, 45, 60, 70 en 90 mm. Door de opbouw van de twee kleuren foam zie je in één oogopslag welke materialen missen.

Wil je de diverse uitvoeringen goed vergelijken?
bekijk het visuele overzicht

Specificaties foam (data)

Het materiaal (de foam) wordt geproduceerd in de UK door Zotefoams.com. Voor de standaard foam inlay wordt Plastazote® Schuim (LD45) gebruikt. Plastazote® is een cross-linked polyethyleenschuim met een gesloten cel en een dichtheid van 45kg/ m3. Het foam heeft een verhoogde stijfheid, verbeterde temperatuurweerstand en goede vormbaarheid. 

De uitstekende eigenschappen van het materiaal stammen uit de unieke productieproces technologie, die een zuiver, chemisch inert schuim produceert zonder blaasmiddelen residuen en met een uniforme celstructuur met regelmatige celwanden. Het is latexvrij, niet-toxisch en hypoallergeen. Plastazote schuimen worden getypeerd door hun zeer consistente celstructuur. Plastazote schuimen kunnen schoongemaakt worden om de meest complexe vormen te produceren. Het foam leent zich perfect om met een waterlaser te worden vervormd.

Download DATASHEET Zotefoams plc UK - STANDAARD Plastazote LD45

Kaizen foam wordt geproduceerd in Duitsland. Visual Workplace is vanaf 2017 dealer voor de Benelux.

OSAAP GmbH

OSAAP GmbH | Duitse kwaliteit

Visual Workplace werkt samen met OSAAP GmbH. Dit bedrijf, gevestigd in Duitsland, is de ontwikkelaar van de software die wij gebruiken om Kaizen foam inlay te produceren. In de Benelux is Visual Workplace de enige producent van Kaizen foam met de software van OSAAP. Daar zijn we trots op als team.

OSAAP

O – Ordnung = Geordend
S – Sauberkeit = Schoon
A – Am = op
A – Arbeits = Werk
P – Platz = Plaats

www.osaap.de/de/shadowboards.html

Waarom een visuele foam inlay?

Een visuele foam inlay is als tool om je werkplek volgens de 5S theorie te organiseren. Naast een schaduwbord is een schaduw foam inlay een product waar je kleiner (liggend) gereedschap mee kunt structureren. Of je nou in de industrie, gezondheidszorg of ICT-branche werkt, een georganiseerde werkplek wil iedereen wel. Een 5S werkplekorganisatie zorgt ervoor dat alle materialen gemakkelijk te vinden zijn en alles een vaste plek heeft. Een duidelijk gestructureerde werkplek leidt tot efficiënter werken, gedisciplineerde medewerkers en een continu verbeter cultuur binnen de organisatie.

Stap 5 "standhouden" is de lastigste stap van de 5S methode. De aanblik van bijvoorbeeld ongeorganiseerde lade of gereedschapskoffer zet medewerkers (on)bewust aan tot het verslappen van de aandacht voor de opgeruimde werkplek. Dit zorgt voor een signaal dat een ordelijke werkplek niet belangrijk is. In vergelijking met een voertuig heeft ook een 5S programma voortdurend brandstof nodig in de vorm van aandacht, bijsturing en waardering. Visuele oplossingen die helpen standaardiseren zoals een foam inlay zijn de perfecte tool.

Voordelen

  • Altijd een geordende, visuele werkplek waarbij direct zichtbaar is als er een item mist
  • Verbetering van werkprocessen (efficienter werken doordat de locatie bekend is)
  • Vermindering van productiekosten door onnodig zoeken
  • Blije en gemotiveerde medewerkers
  • Waarborgen van de kwaliteitseisen binnen de organisatie

Vaste plekken voor gereedschappen/ werktools zorgen voor een efficient werkproces en een betrokken medewerker, binnen welke organisatie/ branche dan ook.

Kaizen foam lade (voorbeeld)

Visual Management tools

Ons doel is om voor jouw visuele probleem samen tot een maatwerk praktische oplossing te komen. Wij garanderen je producten van hoogwaardige materialen en de hoogste kwaliteit. Vandaar ook dat wij specifiek kiezen voor een partner die 100% kwaliteit kan bieden, dat is nou eenmaal waar we voor staan. Kaizen foam inlays zijn een perfecte toevoeging op ons visuele product portfolio.

Visual Management advies?
+31 (0)24 82 00 265

www.visualworkplace.nl/webshop